Om oss i STRUL

Skräckhistorier till läger och hajker

Här är några "skräckisar" som man kan berätta för yngre scouter.. Tror inte att vi större skulle bli rädda för dessa.

"Skrivet i blod"
Det var en gång en tjej som hette Malin. Hon och hennes mamma och pappa bodde i ett stort hus ute på landet, där den närmaste grannen bodde flera kilometer bort..
En natt skulle Malin sova ensam hemma, föräldrarna skulle bort på fest hos en kompis. Malin var lite orolig över att få sova ensam i det stora huset, men pappan sa att hon kunde vara lugn, hon hade ju sin hund som kunde vakta henne.  Lilla Malin kunde inte säga emot sin pappa, men hon hade tidigare under dagen hört på radion att det fanns en mördare som smög omkring i trakten.

Men, modig som hon var gick Malin och lade sig i det stora, mörka huset ensam. Och precis när hon skulle somna hörde hon hur det knarrade på nedervåningen. Hon tänkte "Åh nej, det är mördaren som vet att jag är ensam hemma och nu har han kommit för att mörda mig!". Hon höll för andan och låg alldeles stilla så att inte mördaren skulle kunna höra henne. Så plötsligt hörde hon steg i trappan... Malin kan inte längre hålla andan, hon måste andas! Så öppnas dörren till hennes rum... Det knarrar.. Så hör hon hur någon andas. (här ska berättaren andas ljudligt så att alla hör) Malin blundar hårt och försöker låta bli att skrika av rädsla.
Så närmar sig andningsljudet och kommer mot hennes säng. "Hjälp", tänker hon. "Mördaren har sett mig!". Steg kommer närmre och närmre hennes säng och precis när hon tror att hon ska bli dödad hör hon ett skall.
Det var bara hennes hund som kommit för att hålla henne sällskap! Det var inte alls mördaren som Malin trodde! Hon kan nu somna lugnt i sitt rum.
Men trots att Malin har sin hund bredvid sig kan hon ändå inte sova lugnt. Hon vaknar flera gånger under natten, men då lugnar hennes hund henne genom att slicka på Malins hand, så att hon vet att han är där och vaktar över henne. Men så mitt i natten vaknar hon av att hunden skriker till, så hon sticker ut handen ur täcket och snart är hunden där och slickar hennes hand så att hon snart somnar igen

Men när hon vaknar på morgonen hittar hon inte sin hund. Hon letar överallt, i hela huset och hittar honom inte förrän hon kommer till badrummet. Där ligger han, död och hela badrummet är fullt med blod...
Hon börjar gråta och märker inte förrän långt senare att någon har skrivit med blod på väggen:
>Jag dödade din hund och jag slickade din hand<

(det var alltså mördaren som varit framme..)
Oj vad lång den blev, men strunt samma. Den lär ju bara ta några minuter att berätta.


Här är en mindre "läskig"

"Genvägen"
Det var en gång för flera hundra år sedan en flicka som hette Lisa. En kväll när hon på väg hem efter ha varit hemma hos en kompis blev hon tvungen att gå över en kyrkogård. Det var mycket mörkt ute och Lisa blev allt räddare när hon gick mellan gravstenarna.
Så plötsligt kom en gammal gumma fram till henne. Hon hade väldigt gammaldagsa kläder på sig som nog skulle varit jättefina om de inte hade varit gråa och trasiga. Gumman kom fram och frågade om de skulle göra sällskap över kyrskogården. Lisa tyckte att gumman såg snäll ut, så hon svarade att de gärna kunde göra sällskap. Så frågade den gamla gumman om Lisa var rädd för att gå över kyrkogårdar när det var mörkt. Lisa svarade att, jo det var hon. Så svarade gumman: "Det har du all rätt i att vara". Och utan att Lisa hann reagera hade gumman dragit ner Lisa i en grav och man kan fortfarande höra hur lilla Lisa försöker gräva sig ut ur graven....

                   

/// Lollo Min blogg hittar du här


Kommentarer


Vi uppskattar om du ville slänga iväg några ord till oss.

Det behöver inte vara en uppsats, men lämna ett spår från dig så besöker vi dig:


Namn:
Remember me?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress/bilddagboken/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0